Patikointiretket Oulussa ja Pohjois-Suomessa

Luonnon rentouttava ja rauhoittava vaikutus on tieteellisesti todistettu. Sitä varten järjestämme opastettuja patikointimatkoja aina päiväpatikoinnista Oulussa jopa viikon mittaiseen vaellusreissuun Kilpisjärven tuntureilla.

Ota yhteyttä
Takaisin palveluihin

Valmiit retket:

Päiväpatikointi Akionlahden maastossa

Akionlahti on merestä lähes irtikuroutunut merenlahti, joka syntyi n. 400 vuotta sitten. Alueen pesimälinnusto on sekä lajistollisesti että määrällisesti runsas ja lahti on tärkeä muuttolintujen levähdysalue. Alueelle perustettin vuonna 2006 noin 263 hehtaarin luonnonsuojelualue.

Järjestämme muutaman tunnin mittaisen päiväpatikoinnin Akionlahden maastoon. Reippailemaan lähdetään Oulunsalon Varjakan satamasta luontopolkua pitkin. Matkalla kierretään Akionlahti, käydään lintutornilla ja tehdään tulet laavulle, jossa voimme hengähtää sekä paistaa makkarat ja keittää nokipannukahvit kaunista perämeren maisemaa ihastellen. Jos täällä eivät työkiireet unohdu niin ei sitten missään! Järjestämme lisäpalveluna lumikengät helpottamaan matkantekoa. Tilauksesta ammattitaitoinen valokuvaaja ikuistaa päiväsi.

Ryhmäkoko: 1 - 30
Kesto: 2 – 4 h.
Milloin: Ympäri vuoden.

Hinta (sis. alv) 10,- / hlö (minimilaskutus 120,-)

Lisäpalvelut:

Eväät ja pannukahvit: 3,50 / hlö
Valokuvaaja: 95,-
Kuljetus Oulusta lähtöpaikalle ja takaisin: 14,- / hlö

Päiväpatikointi Kalimen maastossa

Kokoonnumme Kalimenlammen laavulla, juomme pannukahvit ja aloitamme opastetun patikkaretken Kalimen maastossa.

Kalimenlampi sijaitsee vajaan 25 kilometrin ajomatkan päässä Oulun keskustasta. Järvi on arvokkaaksi pienvesistöksi määritellyn Kalimeenojan alkulähde. Sen pinta on 46,5 metrin korkeudella merenpinnan yläpuolella. Lampi sijaitsee keskellä Oulun seudulle tyypillistä kangas- ja suomaastoa, joka on pitkospuineen miellyttävä vaellusympäristö. Lähistöltä löytyy useita laavuja, joille voimme pysähtyä paistamaan makkaraa ja keittämään nokipannukahvit. Lisäpalveluna ammattitaitoinen valokuvaaja ikuistaa päiväsi.

Ryhmäkoko: 1 - 30
Kesto 2 - 4h.
Milloin: Ympäri vuoden.

Hinta (sis. alv): 10,- / hlö (minimilaskutus 120,-)

Lisäpalvelut:

Eväät ja pannukahvit: 3,50 / hlö
Valokuvaaja: 95,-
Kuljetus Oulusta Kalimeenlammelle ja takaisin: 14,- / hlö

Päiväpatikointi Liminganlahden maastossa

Liminganlahti on jopa kansainvälisesti tunnettu ja arvokas lintuvesistö. Muuttoaikaan alueella tavataan lähes 70 yleistä lintulajia ja useita harvinaisia lajeja. Alueella tavataan säännöllisesti kaikkiaan 13 Suomessa uhanalaista lintulajia. Patikointi aloitetaan Oulunsalossa sijaitsevan Peuhun Kartanon rannasta. Alkumatka on enimmäkseen helppokulkuista hiekkakangasta, mutta paluumatka tullaan hieman kosteampaa meren rantaa pitkin. Kartanolle palatessa voimme lisäpalveluna istahtaa kotaan paistamaan makkaraa ja keittämään nokipannukahvit. Tilauksesta ammattitaitoinen valokuvaaja ikuistaa elämyksesi.

Ryhmäkoko: 1 - 30
Kesto 2 - 4h.
Milloin: Ympäri vuoden.

Hinta (sis. alv): 10,- / hlö (minimilaskutus 120,-)

Lisäpalvelut:

Peuhun Kartanon grillikota: 93,-
Eväät ja pannukahvit: 3,50 / hlö
Kuljetus Oulusta Peuhuun ja takaisin: 14,- / hlö
Valokuvaaja: 95,-

Päiväpatikointi Pilpasuon maastossa

Muutaman tunnin mittainen vaellus alkaa Oulun suurimman avosuon reunamilta. Pilpasuo edustaa Pohjois-Suomessa yleistä aapasuotyyppiä, jonka keskellä on useita eri suotyyppejä kuten nevoja, rämeitä ja korpia. Alueella on myös kuivaa mäntykangasta. Pilpasuon maastossa kulkee luontopolku, jonka varrella sijaitsee kaksi nuotiopaikkaa laavuineen. Niille voimme pystähtyä tulistelemaan. Suolla voi kohdata myös alueen linnustoa kuten kurkia ja liroja. Lisäpalveluna ammattitaitoinen valokuvaaja ikuistaa päiväsi.

Ryhmäkoko: 1 - 30
Kesto: 2 - 4h.
Milloin: Ympäri vuoden.

Hinta (sis. alv): 10,- / hlö (minimilaskutus 120,-)

Lisäpalvelut:

Eväät ja pannukahvit: 3,5 € / hlö
Valokuvaaja: 95,00 €
Kuljetus Oulusta lähtöpaikalle ja takaisin: 14,00 € / hlö

Yhden yön patikointi tervareitillä

Oulujokilaaksossa kulkeva Tervareitistö on maisemallisesti monipuolinen patikkareitti kesällä. Reitti seurailee Oulujoen uomaa kierrellen ainutlaatuisia luontonähtävyyksiä ja elämyksellisiä maisemapaikkoja. Tervareitistö tutustuttaa retkeilijän Oulujokilaakson kulttuurihistoriaan ja kertoo Oulujoen reitin tärkeimmän kuljetustavaran, tervan, tarinan. Hintaan sisältyvät teltat ja kaikki ruoanlaittoon ja selviytymiseen tarvittavat välineet. Rinkat sen sijaan eivät sisälly hintaan ja sinulla tulisi olla myös hyvät vaelluskengät. Lisäpalveluna ammattitaitoinen valokuvaaja ikuistaa elämyksesi.

Ryhmäkoko: 1 - 12
Kesto: 2 vrk.
Milloin: 1.6. - 30.9.

Hinta (sis. alv) 100,- / hlö (minimilaskutus 400,-)

Lisäpalvelut:

Valokuvaaja noin kolmeksi tunniksi: 95,00 €
Kuljetus Oulusta lähtöpaikalle ja takaisin: 14,00 € / hlö

Usean yön vaellus tervareitille

Oulujokilaaksossa kulkeva Tervareitistö on maisemallisesti monipuolinen patikkareitti kesällä. Reitti seurailee Oulujoen uomaa kierrellen ainutlaatuisia luontonähtävyyksiä ja elämyksellisiä maisemapaikkoja. Tervareitistö tutustuttaa retkeilijän Oulujokilaakson kulttuurihistoriaan ja kertoo Oulujoen reitin tärkeimmän kuljetustavaran, tervan, tarinan.

Hintaan sisältyvät teltat ja kaikki ruoanlaittoon ja selviytymiseen tarvittavat välineet. Rinkka sen sijaan ei sisälly hintaan ja sinulla tulisi olla myös hyvät vaelluskengät. Lisäpalveluna ammattitaitoinen valokuvaaja ikuistaa päiväsi.

Ryhmäkoko: 1 - 12
Kesto: 2 - 7 vrk.
Milloin: 1.6. - 30.9.

Hinta (sis. alv): 100,- / yö / hlö (minimilaskutus 600,-)

Lisäpalvelut:

Valokuvaaja noin kolmeksi tunniksi: 95,00 €
Kuljetus Oulusta lähtöpaikalle ja takaisin: 14,00 € / hlö

Viikon vaellus Kilpisjärven tuntureilla

Kilpisjärven tunturimaisemat tarjoavat uskomattoman kauniit puitteet pitkälle patikkaretkelle. Matkalla on myös mahtavia kalastuspaikkoja. Otamme sinut tai ryhmäsi kyytiin Oulusta tai muualta Suomesta maksimissaan 700 kilometrin päästä Kilpisjärvestä ja kuljetamme lähtöpaikalle. Patikoimaan lähdetään Saanatunturin juurelta ja vaellusta jatketaan kohti Termisjärveä. Yöpyminen tapahtuu pääsääntöisesti teltoissa, mutta Termisjärven autiotuvassa on mahdollista viettää useampikin yö. Matkalla on mahdollista kalastella Termisjärvellä, Kaitsajoella, Termisjoella ja Rommaenolla. Patikointi päättyy kuuden yön jälkeen lähtöpaikalle.

Palveluun kuuluvat teltat ja kaikki ruoanlaitossa ja selviytymisessä tarvittavat välineet. Palvelu ei sisällä rinkkaa tai vaelluskenkiä.

Ryhmäkoko: 1 - 8
Kesto: 6 yötä / 7 vrk
Milloin: 1.6. - 30.9.

Hinta (sis. alv): 400,- / hlö (minimilaskutus 1790,-)

Lisäpalvelut:

Kalastusvälineet + kahluuhousut viikoksi: 50,- / hlö

Ota yhteyttä
Takaisin palveluihin