Laadukkaat opastetut kalastusmatkat Oulun seudulla


Vetouisteluretki Oulujoelle » Hauen kanoottikalastusta Liminganlahdella » Vetouisteluretki Uljuan tekojärvelle » Vetouisteluretki Oulujärvelle » Rantakalastusta Oulun seudulla »

Kalastusretkemme sopivat hyvin esimerkiksi yrityksesi virkistyspäivän ohjelmaksi tai polttareiden ohjelmanumeroksi. Retkillämme viihdyt varmasti myös kaveriporukkasi tai perheesi kesken.


Kalastusmatkat aloittelijoista kokeneempiin kalastajiin

Finnactionin kalastuspalveluista nauttiakseen osallistujilla ei tarvitse olla kalastuksesta minkäänlaista aikaisempaa kokemusta. Tarvittaessa koulutamme kalastuksen salat alkeista lähtien, mutta kokeneneillekin kalastajille pystymme tarjoamaan uusia elämyksiä.


Laadukas kalusto

Käytössämme on 5,95 metriä pitkä Quicksilver-vene, jossa on lämmitetty hytti ja ulkokatos, joten vesisadetta ja kylmyyttä ei tarvitse pelätä. Veneessä on myös sohvatilat, jääkaappi ja kemiallinen wc sekä tietysti laadukkaat välineet vetouisteluun.

Veneeseen mahtuu kipparin lisäksi 5 matkustajaa, mutta yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa laadukas venekalusto järjestyy jopa 16 hengelle kerrallaan. Esimerkiksi yrityksen virkistyspäivän aikana voidaan siis viedä vesille jopa useita kymmeniä henkiä.

Venekaluston lisäksi meiltä löytyy kalastuskäyttöön soveltuvia kanootteja sekä heitto- ja perhokalastuvälineistöä isollekin ryhmälle.


Kokeneet oppaat

Kalastusoppaillamme on kalastuksesta yli 20 vuoden kokemus. Vetouistelu- ja heittokalastuspalveluistamme vastaava oppaamme on suorittanut vuokraveneenkuljettajan pätevyyden ja omaa laajan kokemuksen vetouistelusta ja heittokalastuksesta.

Perhokalastuksen saloihin perehdytyksen tarjoaa lajin SM-kisoissakin mainetta niittänyt mestari.


Kalastusta monessa muodossa

Toteutamme kalastusmatkoja niin veneellä, kanooteilla kuin rannalta käsin.

Veneellä vetouistelemme pääasiassa haukea, kuhaa sekä taimenta ja retket suuntautuvat Oulujoelle, Uljuan tekojärvelle sekä Oulujärvelle.

Kanooteilla kalastamme haukea, kuhaa ja ahventa Oulujokisuistossa, haukea Liminganlahdella sekä kirjolohta ja taimenta Rokualla.

Rannalta toteutettavat kalastusmatkamme suuntautuvat enimmäkseen Oulun seudun koskikalastuskohteisiin ja kirjolohilammille. Rannalta voimme kalastaa sekä virvelivälinein että perholla


Vastuullista kalastusta

Tehokas välineistö ja tieto lisää vastuuta kalakantojen kestävästä käytöstä. Kalastamme aina vastuullisesti kohteemme kalakantojen edellyttämällä tavalla.

Vapautamme aina alamittaiset ja liian pienet kalat sekä paikasta riippuen myös suuret emokalat, jotta kalakannat säilyvät vahvoina myös tulevaisuudessa. Haukia valikoimme ruokakaloiksi pääosin 1 - 3 kg kokoluokasta ja kuhan suhteen noudatamme vapaaehtoista 50 cm alamittaa.

Lahjoitamme erä- ja kalastuspalveluidemme myynnistä yhden prosentin Virtavesien hoitoyhdistys ry:lle kantaaksemme kortemme kekoon Suomen vaelluskalakantojen puolesta.


Ota yhteyttä
Takaisin palveluihin

Valmiit retket


Vetouisteluretki Oulujoelle

Oulujoki sopii hyvin vetouisteluun ja onkin suhteellisen saalisvarma kalapaikka. Tyypillinen Oulujoen saaliskala on 1 - 2 kg painoinen hauki, mutta joesta saadaan vuosittain huomattavasti suurempiakin yksilöitä.

Mikäli matkassa on ripaus onnea, saattaa myös kuha, kirjolohi tai taimen sattua pyydykseen.

Ville ja hauki

Iloinen asiakas on saanut loppusyksyn uisteluretkellä tyypillisen Oulujoen saaliin: noin kilon painoisen hauen.


Jarkko ja hauki

Välillä siiman päähän voi sattua hieman isompikin yksilö. Kuvassa kalastusoppaamme Jarkko ja neljän kilon hauki kesäisellä Oulujoella. Tämän kokoiset hauet vapautamme aina.


Vene rannassa

Opasveneemme Quicksilver Pilothouse 580.

Jokiuisteluretkeä varten vene odottaa Värtön rannassa, jossa käymme läpi vetouistelun tekniikat ja syvätakiloiden käytön. Tämän jälkeen lähdemme vesille ja uistelemme Oulujoen parhaita paikkoja toivomasi ajan. Palveluun sisältyy kahvi / tee sekä eväät ja virvoitusjuomat.

Kesto: 4 / 8 tuntia
Milloin: 15.6. - 31.9.
Ryhmäkoko: 1 - 5 hlöä
Kenelle: Kaikille. Alaikäiset aikuisen seurassa.
Hinta:
-4 tunnin retki: 490 € / ryhmä
-8 tunnin retki: 650 € / ryhmä


Tilaa retki tai kysy lisää

Hauen kanoottikalastusta Liminganlahdella

Kanoottikalastusretkemme aloitetaan Oulunsalossa sijaitsevan Peuhun Kartanon rannasta, josta siirrytään kanooteilla Liminganlahden haukipaikoille. Tämä kalastusmuoto on mukava erityisesti syksyllä vesien viilentyessä, kun isot hauet saapuvat heittokalastajan tavoitettaviin. Palveluun kuuluvat kanootit, heittokalastusvälineet sekä kalastusoppaan palvelut. Tällä reissulla kalastus onnistuu myös perhokalastusvälinein.
Liminganlahden hauki 1 Liminganlahden hauki 2 Liminganlahden hauki 3

Kuvissa Jarkko ja Vesa 2 - 3 kiloisten Liminganlahden haukien kanssa.

Palveluissamme haukea kalastetaan vastuullisesti. Ruokakalat valikoidaan 1 - 3 kg kokoluokasta ja loput vapautetaan. Toivomme retkelle osallistujien noudattavan hauen vapakalastajan sitoumusta.

Hauen vapakalastajan sitoumus - https://www.suomenhaukiseura.fi/hauen-vapakalastajan-sitoumus/

Kesto: Noin 7 tuntia vesillä
Milloin: 15.6. - 31.9
Ryhmäkoko: 1 - 7 hlöä
Kenelle: Yli 16 vuotiaille.
Hinta: 350 € + 35 € / hlö (sis. alv.)

Tilaa retki tai kysy lisää

Vetouisteluretki Uljuan tekojärvelle

Uljuan tekojärven haukikanta on erittäin vahva ja sen hauet ovat suuria. Uljuasta saadaan usein yli 5 kg painoisia yksilöitä eikä yli 10-kiloinenkaan ole siellä tavaton saalis. Esimerkiksi kesäkuussa 2018 järjestetty Uljuan veto -uistelukilpailu voitettiin yli 13 kiloisella yksilöllä. Vaikka emme suurhaukea voi luvata, on todennäköisyys sen nappaamiseen Uljualla suurimmillaan! Uljuassa on myös suuria ahvenia sekä kuhaa, kirjolohta ja taimenta.

Päivä alkaa Uljuan Kahvilalta, jossa juomme palvelun hintaan sisältyvät lettukahvit. Tämän jälkeen lähdemme kalastamaan Uljuan tekojärven parhaille kalapaikoille suoraan Kahvilan rannasta. Retkeen kuuluvat myös kahvi / tee, eväät ja viroitusjuomat sekä kuljetus Oulusta maks. 4 henkilölle.

Kesto: Noin 7 tuntia vesillä
Milloin: 25.5. - 31.9
Ryhmäkoko: 1 - 5 hlöä
Kenelle: Kaikille. Alaikäiset aikuisen seurassa.
Hinta: 790 € (sis. alv.)

Tilaa retki tai kysy lisää

Vetouisteluretki Oulujärvelle

Kainuun mereksi kutsuttu Oulujärvi on upea kalapaikka, jossa Finnactionin retkillä tavoitellaan pääasiassa haukea ja kuhaa. Oulujärven haukikanta on runsas ja myös kuhakanta voimissaan. Syyskuun puolenvälin jälkeen onnistuu myös eräs vetouistelun haastavimmista muodoista, eli taimenen vetouistelu.

Tapaamme tavoittelemastamme saaliskalasta riippuen joko Kankarin tai Melalahden venesatamassa, josta lähdemme kalastamaan Oulujärven parhaille kalapaikoille ja vietämme mukavan päivän järvellä vetouistelun parissa. Palveluun kuuluvat kahvi / tee, eväät ja viroitusjuomat sekä kuljetus Oulusta maks. 4 henkilölle.

Kesto: Noin 7 tuntia vesillä
Milloin: 25.5. - 31.9
Ryhmäkoko: 1 - 5 hlöä
Kenelle: Kaikille. Alaikäiset aikuisen seurassa.
Hinta: 790 € (sis. alv.)

Tilaa retki tai kysy lisää

Heittokalastusretki Oulun seudun lampi- ja koskikalastuskohteisiin

Noudamme sinut tai ryhmäsi Oulusta tai sen lähialueilta ja kuljetamme hyville kalapaikoille ja takaisin. Tarjoamme käyttöösi kaikki kalastuksessa tarvittavat välineet sekä opastuksen niiden käyttöön. Opastus onnistuu sujuvasti myös englanniksi. Jokaisessa kohteessa voidaan sytyttää nuotio, paistaa makkaraa ja keittää nokipannukahvia perinteiseen suomalaiseen tapaan. Mikäli matkassa on ripaus onnea, saattaa retken kruunaava kohdekalakin tarttua pyydykseen.

Kaikkien heittokalastusmatkojemme hintaan sisältyvät meno-paluu -kuljetus, heittokalastusvälineet, opastus, kalastusluvat, eväät, sekä kahvi / tee.

Kerro meille:

  1. Haluatko kalastaa virtavedessä vai järvi- / lampikohteessa.
  2. Kalalaji, jota haluat lähteä tavoittelemaan.

Tämän jälkeen oppaamme valitsee vuodenajan mukaisesti parhaan kalastuskohteen Oulun seudulta. Voit toki valita kohteen listaltamme myös itse. Ajomatkat eri kohteisiin vaihtelevat 30 min – 1,5 h välillä.


Kesto: 5 - 8 tuntia matkoineen
Milloin: 1.6. – 30.11. rauhoitusaikojen ja säätilanteen mukaan.
Ryhmäkoko: 1 - 16 hlöä
Kenelle: Kaikille. Alle 18 vuotiaat vanhempien seurassa.
Hinta: 85,- / hlö (minimilaskutus 255,-) (sis. alv.)

Tavoittelemamme kalalajit:

Kirjolohi

Lohikala. Tyypillinen koko noin 1 kg. Voi kasvaa useammankin kilon painoiseksi. Voimakas taistelija. Usein helppo saalis. Kalastetaan virveli- ja perhovälinein.

Taimen

Lohikala, jonka tyypillinen koko noin 1 kg. Voi kasvaa useammankin kilon painoiseksi. Voimakas taistelija. Vaikea saalis. Kalastetaan virveli- ja perhovälinein.

Hauki

Tyypillinen koko 1 – 2 kg, mutta voi kasvaa jopa yli 10 kg painoiseksi. Pieni hauki on usein helppo saalis, mutta suuremmat yksilöt ovat harvemmassa. Kalastetaan virvelivälinein.


Kalastuskohteet:

Kutujoki

Kutujoki on noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Oulusta sijaitseva koskikalastajan unelmakohde. Joki on 5 – 10 metriä leveä ja soveltuu kalastettavaksi sekä virveli- että perhokalastusvälinein. Kutujoen yleinen saaliskala on noin kilon painoinen kirjolohi tai taimen. Saattaapa harjuskin tarttua vieheeseen.

Ylikiimingin kirjolohilammet

Ylikiimingissä noin 45 min ajomatkan päässä Oulusta sijaitsee kaksi kirjolohilampea, joista lähdemme tavoittelemaan kirjolohta. Näissä lammissa kirjolohi on usein helppo saalis.

Iijoki

Iijoki on noin 370 km pitkä Oulun pohjoispuolella virtaava joki. Iijoen lähimmät kalastuskohteet sijaitsevat noin 1 tunnin ajomatkan päässä Oulusta ja sen vuolaana virtaavat kosket ovat mukavia kirjolohen, taimenen ja harjuksen kalastuskohteita. Iijoessa elää myös isoja haukia ja voimmekin ottaa hauen koko reissun kohdekalaksi.

Rokua

Rokua on vuoden retkikohde 2018. Se sijaitsee noin 1 h 15 min ajomatkan päässä Oulusta ja siellä on useita kirkasvetisiä järviä ja lampia, joista lähdemme tavoittelemaan kirjolohta ja taimenta.

Kiiminkijoki

Vapaana virtaava Kiiminkijoki on 178 km pitkä ja sen parhaat koskikalastuskohteet sijaitsevat noin 45 min ajomatkan päässä Oulusta. Luonnonkaunis Kiiminkijoki upeine koskineen on rentouttava ympäristö. Kiiminkijoesta lähdemme tavoittelemaan kirjolohta, taimenta tai harjusta. Usein myös hauki tai ahven ottaa vieheeseen.


Tilaa retki tai kysy lisää

Kalastus 1
Kalastus 2
Kalastus 3