Kalastusmatkat Oulun seudulla

Järjestämme opastettuja heittokalastusmatkoja Oulun seudun lampi- ja koskikalastuskohteisiin

Meiltä löytyvät välineet kevyeen heittokalastukseen isollekin porukalle. Opastamme välineiden käytön sekä kalastuksen niksit tarvittaessa perusteista lähtien, joten minkäänlaista aiempaa kokemusta kalastuksesta ei tarvita.

Valmiiden matkojen lisäksi järjestämme myös lyhyempiä kalastuspalveluita esimerkiksi yrityksenne TYKY- tai TYHY-päivien aktiviteeteiksi. Myös yön yli retket ovat mahdollisia. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Noudatamme kalastusmatkoillamme vastuullisen kalastuksen periaatteita ja pyrimme edistämään kalakantojen kestävää käyttöä. Hyvän syönnin sattuessa kohdalle otamme ruokakaloja vain sen verran, kuin tarvimme ja loput vapautamme.

Lahjoitamme erä- ja kalastuspalveluidemme myynnistä yhden prosentin Virtavesien hoitoyhdistys ry:lle kantaaksemme kortemme kekoon Suomen vaelluskalakantojen puolesta.


Valmis kalastusmatkamme:

Heittokalastusmatka Oulun seudulla


Noudamme sinut tai ryhmäsi Oulusta tai sen lähialueilta ja kuljetamme hyville kalapaikoille ja takaisin. Tarjoamme käyttöösi kaikki kalastuksessa tarvittavat välineet sekä opastuksen niiden käyttöön. Opastus onnistuu sujuvasti myös englanniksi. Jokaisessa kohteessa voidaan sytyttää nuotio, paistaa makkaraa ja keittää nokipannukahvia perinteiseen suomalaiseen tapaan. Mikäli matkassa on ripaus onnea, saattaa retken kruunaava kohdekalakin tarttua pyydykseen.

Kaikkien heittokalastusmatkojemme hintaan sisältyvät meno-paluu -kuljetus, heittokalastusvälineet, opastus, kalastusluvat, eväät, sekä kahvi / tee.

Kerro meille:

  1. Haluatko kalastaa virtavedessä vai järvi- / lampikohteessa.
  2. Kalalaji, jota haluat lähteä tavoittelemaan.
Tämän jälkeen oppaamme valitsee vuodenajan mukaisesti parhaan kalastuskohteen Oulun seudulta. Voit toki valita kohteen listaltamme myös itse. Ajomatkat eri kohteisiin vaihtelevat 30 min – 1,5 h välillä.

Milloin: 1.6. – 30.11. rauhoitusaikojen ja säätilanteen mukaan.
Ryhmäkoko: 1 – 16 hlöä
Kenelle: Kaikille. Alle 18 vuotiaat vanhempien seurassa.
Kesto: 5 – 8 h matkoineen.

Hinta (sis. alv.): 85,- / hlö (minimilaskutus 255,-)

Ota yhteyttä
Takaisin palveluihin

Tavoittelemamme kalalajit:

Kirjolohi

Lohikala. Tyypillinen koko noin 1 kg. Voi kasvaa useammankin kilon painoiseksi. Voimakas taistelija. Usein helppo saalis. Kalastetaan virveli- ja perhovälinein.

Taimen

Lohikala, jonka tyypillinen koko noin 1 kg. Voi kasvaa useammankin kilon painoiseksi. Voimakas taistelija. Vaikea saalis. Kalastetaan virveli- ja perhovälinein.

Hauki

Tyypillinen koko 1 – 2 kg, mutta voi kasvaa jopa yli 10 kg painoiseksi. Pieni hauki on usein helppo saalis, mutta suuremmat yksilöt ovat harvemmassa. Kalastetaan virvelivälinein.


Kalastuskohteet:

Kutujoki

Kutujoki on noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Oulusta sijaitseva koskikalastajan unelmakohde. Joki on 5 – 10 metriä leveä ja soveltuu kalastettavaksi sekä virveli- että perhokalastusvälinein. Kutujoen yleinen saaliskala on noin kilon painoinen kirjolohi tai taimen. Saattaapa harjuskin tarttua vieheeseen.

Ylikiimingin kirjolohilammet

Ylikiimingissä noin 45 min ajomatkan päässä Oulusta sijaitsee kaksi kirjolohilampea, joista lähdemme tavoittelemaan kirjolohta. Näissä lammissa kirjolohi on usein helppo saalis.

Iijoki

Iijoki on noin 370 km pitkä Oulun pohjoispuolella virtaava joki. Iijoen lähimmät kalastuskohteet sijaitsevat noin 1 tunnin ajomatkan päässä Oulusta ja sen vuolaana virtaavat kosket ovat mukavia kirjolohen, taimenen ja harjuksen kalastuskohteita. Iijoessa elää myös isoja haukia ja voimmekin ottaa hauen koko reissun kohdekalaksi.

Rokua

Rokua on vuoden retkikohde 2018. Se sijaitsee noin 1 h 15 min ajomatkan päässä Oulusta ja siellä on useita kirkasvetisiä järviä ja lampia, joista lähdemme tavoittelemaan kirjolohta ja taimenta.

Kiiminkijoki

Vapaana virtaava Kiiminkijoki on 178 km pitkä ja sen parhaat koskikalastuskohteet sijaitsevat noin 45 min ajomatkan päässä Oulusta. Luonnonkaunis Kiiminkijoki upeine koskineen on rentouttava ympäristö. Kiiminkijoesta lähdemme tavoittelemaan kirjolohta, taimenta tai harjusta. Usein myös hauki tai ahven ottaa vieheeseen.

Uljuan tekojärvi

Noin tunnin ajomatkan päässä Oulusta sijaitsevassa Uljuan tekojärvessä elää suuria haukia. Siitä saadaan toistuvasti yli 10 kg painoisia yksilöitä.

Ota yhteyttä
Takaisin palveluihin